Mediation

Een beƫindiging van een relatie brengt vaak veel onzekerheid met zich mee. Naast alle emoties die spelen, moeten er veel praktische zaken geregeld worden, zoals de alimentatie en zaken rondom de woning.

Waar het kan, is mediation de beste manier om uit elkaar te gaan. Onder deskundige begeleiding wordt de soms moeizame communicatie verbeterd en wordt het gesprek op gang gebracht. U geeft samen vorm aan een toekomst als voormalige partners en, als er sprake is van kinderen, aan respectvol ouderschap.

Mook Familierecht werkt bij echtscheiding, alimentatie en bij andere conflicten bij voorkeur aan regelingen in goed overleg. Partners die uit elkaar gaan en erin slagen een gezamenlijke oplossing te vinden, maken bewezen meer duurzame afspraken. Niemand zit er na een echtscheiding immers op te wachten dat discussies telkens opnieuw oplaaien.

Mascha Mook begeleidt het proces vanuit haar jarenlange juridische expertise en vaardigheden. Partijen houden hierbij samen de regie over de op te lossen problemen en zien de toekomst met meer vertrouwen tegemoet.

Naast dat mediation vaak sneller verloopt, scheelt het u ook in de kosten: u betaalt samen het uurtarief van de advocaat-mediator in plaats van ieder een eigen advocaat. Sommige rechtsbijstandsverzekeraars vergoeden de kosten van mediation.

De procedure van echtscheiding bij de rechtbank moet door een advocaat geregeld worden. Omdat Mascha Mook zowel advocaat als mediator is, kan het gehele mediationtraject bij Mook Familierecht worden afgerond.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Contact opnemen